• 1404/12/09 - 10:29
  • - تعداد بازدید: 551
  • - تعداد بازدیدکننده: 524
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
بازآزمایی آمادگی استان در بحران؛

اجرای موفق رزمایش بزرگ حوادث با مدیریت مصدومین انبوه در بندرعباس

به همت معاونت درمان دانشگاه، رزمایش بزرگ مدیریت حوادث با مصدومین انبوه با محوریت مجتمع آموزشی درمانی پیامبر اعظم(ص) بندرعباس و با همکاری گسترده دستگاه‌های اجرایی و امدادی برگزار شد.

به گزاش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان؛ دکتر آرش رحیمی معاون درمان دانشگاه با اعلام این خبر گفت: این رزمایش با هدف ارتقای آمادگی بیمارستان‌های استان در مواجهه با بحران‌های احتمالی، صبح روز چهارشنبه ششم اسفند ماه ۱۴۰۴  در محوطه بیمارستان سوختگی مجتمع آموزشی، پژوهشی و درمانی پیامبر اعظم (ص) بندرعباس آغاز شد.

وی افزود: سناریوی این مانور بر اساس وقوع یک حادثه واقعی طراحی شده بود که طی آن، بر اثر انفجار مخزن سوخت یک کشتی باری در محدوده اسکله شهید رجایی، ۲۰۰ نفر دچار مصدومیت شدند. در این سناریو، ۱۵۰ مصدوم از طریق آمبولانس‌های اورژانس ۱۱۵، اتوبوس آمبولانس، هلال احمر و خودروهای شخصی به بیمارستان شهید محمدی به عنوان بیمارستان رفرال و مرکز تروما استان منتقل شدند.

دکتر رحیمی با اشاره به روند اجرای مانور تصریح کرد: با اعلام وضعیت بحران، فرآیند تریاژ مصدومین انبوه (MCM) بلافاصله فعال شد و مصدومین بر اساس شدت آسیب در دو زون اصلی سبز (بیماران سرپایی با آسیب خفیف) و قرمز (بیماران بدحال نیازمند اقدامات فوری) تفکیک و خدمات درمانی لازم به صورت سازمان‌یافته به آن‌ها ارائه شد.

معاون درمان دانشگاه، هماهنگی بین‌بخشی را یکی از نقاط قوت این رزمایش ارزیابی کرد و گفت: این مانور با مشارکت مؤثر اورژانس پیش‌بیمارستانی ۱۱۵، جمعیت هلال احمر، سازمان آتش‌نشانی، شرکت مخابرات، آب و فاضلاب (آبفا)، شرکت توزیع نیروی برق و نیروهای نظامی برگزار شد و هر یک از دستگاه‌ها بر اساس وظایف محوله، نقش خود را در مدیریت صحنه و پشتیبانی عملیاتی ایفا کردند.

وی در ادامه به تشریح منابع انسانی به کارگیری شده در این رزمایش پرداخت و خاطرنشان کرد: در این مانور، ساختار فرماندهی حادثه (HICS) به طور کامل فعال شد و شرح وظایف تمامی اعضا پیش از اجرا تبیین شده بود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در پایان گفت: این رزمایش که از ساعت ۸:۳۰ آغاز شده بود، در ساعت ۱۰ صبح با اعلام بازگشت به وضعیت سفید به کار خود پایان داد و بلافاصله جلسه جمع‌بندی (Hot Wash) در مرکز عملیات اضطراری (EOC) دانشگاه با حضور مدیریت بحران استانداری و سایر مدیران مسئول برگزار شد.

 

دکتر رحیمی خاطرنشان کرد: در این جلسه، نقاط قوت و فرصت‌های بهبود مورد بررسی قرار گرفت تا آمادگی نظام سلامت استان برای مواجهه با حوادث بزرگ بیش از پیش تقویت شود. بدون شک، برگزاری چنین مانورهایی گامی مؤثر در جهت افزایش تاب‌آوری بیمارستان‌ها و ارتقای هماهنگی بین‌بخشی در شرایط بحران و بلایا است.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 27889
محمدامین عالی پور احمدی
مولف

محمدامین عالی پور احمدی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تاریخ آخرین بروزرسانی: 1404/12/09 10:29