دکتر عزیزی استاد گروه بیولوژی و کنترل ناقلین دانشگاه علوم پزشکی شیراز:
یکی از وظایف مهم سیستم بهداشتی رصد بیماریهای نوپدید و بازپدید و حضور ناقلین است
استاد گروه بیولوژی و کنترل ناقلین دانشگاه علوم پزشکی شیراز در همایش بین المللی بهداشت محیط گفت: یکی از محورهای اصلی این همایش بیماریهای نوپدید و بازپدید هست که با توجه به تغییرهای اقلیمی بخصوص در خاورمیانه اتفاق می افتد و کشور ما هم بی تاثیر از آن نیست.
دکتر عزیزی افزود: بخشی از بیماری های نوپدید و بازپدید توسط بندپایان ، حشرات و کنه ها منتقل می شوند که ما در معرض خطر این بیماریها از جمله تب دنگی ، تب زرد، مالاریا و طاعون و غیره هستیم و این می طلبد سیستم بهداشتی کشور آمادگی لازم را داشته باشد.
عزیزی در پاسخ به سوال اینکه کشور چه باید بکند و در معرض چه نوع بیماری هایی است؟ گفت: یکی از وظایف سیستم بهداشتی رصد این بیماری ها و حضور ناقلین است.
استاد گروه بیولوژی و کنترل ناقلین دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: ما باید یک شبکه تخصصی از بالاترین سطح تخصص تا همکاران بهورز و کاردان بهداشتی آموزش دیده داشته باشیم تا بتوانیم رصد به موقع این ناقلین را انجام دهیم.
همچنین بحث اتباع خارجی و مسافرینی که به کشورهای اندمیک سفر داشته اند در صورت داشتن علایم باید سیستم قرنطینه ما آنقدر قوی عمل کند که سریع تشخیص داده شود و از گسترش آن در کشور جلوگیری گردد.
وی در خاتمه گفت:خوشبختانه ما یک سیستم سلامت قوی در کشور داریم که با آموزش سلسله مراتبی و امکانات تشخیصی مناسب مشکلی نخواهیم داشت.
تنظیم خبر:فرحناز غلامی